Vad är KranioSakral terapi

Ordet kraniosakral är bildat från Kranium, huvudet och Sacrum, korsbenet.

Kraniosakral terapi är en särdeles mjuk och behaglig behandling som ger en djup avspänning. Behandlingen påverkar hela centrala nervsystemet och därmed hela kroppen.

Terapeuten behandlar kroppen genom en mycket lätt beröring.

Behandling

Kraniosakral terapi är en holistisk behandlingsmetod, så den kraniosakrala terapeuten utför ofta behandlingen från annan utgångspunkt än den som klienten upplever som smärtpunkten. Man kan likna det med; om man har gått och spänt nacken under en längre tid, då kan man få ont i en arm i stället för nacken, men ursprungsproblemet ligger i den spända nacken. På samma sätt kan terapeuten utföra sin behandling från kraniet (huvudet), medan klienten har problem med ischias.

Behandlingen sker med ett mycket lätt tryck, för att vävnaden inte ska gå i försvar och kontrahera, vilket sker vid ett alltför kraftigt tryck.

Den kraniosakrala terapeuten är utbildad för att under hela behandlingen kunna assistera kroppen till en självläkningsprocess. Kroppens egen förmåga till självläkning är förbluffande. Vi har alla bevittnat den när vi t.ex. skurit oss och börjat blöda. Är inte såret alltför stort så har det läkt ihop och bildat ny hud över såret inom några dagar, vilket vi tar för givet. Vi brukar inte nämnvärt gå och fundera över den självläkningsprocessen. Kroppen har alltså en otrolig förmåga att reparera sig själv, men ibland kan skadan vara alltför stor och kroppen behöver assistans till att sätta igång processen.

En kraniosakral terapeut är utbildad för att kunna assistera kroppen på bästa sätt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)